Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi

Şanlıurfa / Şanlıurfa Merkez

Telefon : 0(414) 344 44 44
Fax : 0(000) 000 00 00
Adres : Osmanbey Kampüsü
Website : hastane.harran.edu.tr

19 Eylül 1994 tarihinde geçici olarak açılışı yapılan Araştırma ve Uygulama Hastanemiz, 10 Kasım 1994 tarihinde dönemin Devlet Bakanı Sayın Necmettin Cevheri tarafından resmi olarak hizmete açılmıştır.

Devlet Hastanesinden sağlanan bir bölüm ile 100 yataklı olarak hizmete giren hastanemize, üniversitemizce ek 2 bina yapılarak hastanemizin yatak kapasitesi 250’ye çıkarılmıştır. Hastanemiz 2002 yılında 80 kullanıcı ile otomasyon sistemine geçmiştir. Biyokimya ve Mikrobiyoloji Laboratuarlarımız bu sisteme bağlı olarak interaktif olarak çalışmaktadır. Hastanemizde 21 branşta poliklinik ve klinik hizmetleri verilmektedir.

Hastane olarak amacımız, teşhis ve tedavi hizmetlerinde; sürekli altyapı ve çalışma ortamını iyileştirip, enfeksiyon oranlarını düşürüp, arşiv sistemini geliştirip, çevreye duyarlı çalışanlarında ve hastalarında güven duygusunu oluşturan, acil servis hizmetlerinin sürekliliğini sağlayıp, çağdaş sağlık hizmeti standartları doğrultusunda, etkili, güvenli, kesintisiz ve zamanında sağlık hizmeti sunmak, sonuçlarını izlemek ve değerlendirmektir.

Bu amaçla hastanemizde kurumsal bir kültür oluşturup, hasta memnuniyetinin sürekliliğini sağlayarak, hasta ile olan ilişkilerde bilgi, tecrübe ve güvenin üzerine yükseltilmiş bir temelle; ilkeli, dürüst, kaliteli ve güvenilir hizmet vermeyi amaç edinmiş çalışanları ve yönetimi ile bir bütün halinde, insan sağlığı için gereken her türlü çabayı göstermek temel politikamızdır.

Diğer Şanlıurfa Merkez Hastaneleri