Dişlerimde kendimi bildim bileli diş renklenmesi var ve dişlerimin ön yüzünde kırılmalar oluşuyor. Dişlerimi beyazlatmak istiyorum. Ücretlendirmeyi de öğrenebilir miyim? Teşekkürler.
Diş Çürüğü Nedir?
Bakteri plağının yiyecek birikintilerinden oluşturduğu asidin diş sert dokularında yıkıma yol açmasıdır. Ağız bakımı ve 6 aylık düzenli kontrollerle diş çürüğü önlenebilir ya da erken aşamada saptanıp küçük bir dolguyla sorun çözülebilir. Ayrıca öğün aralarında şekerli gıdalar yemek çürük oluşumunu hızlandırır.
Dolgu Nedir?
Dişteki çürük dokunun temizlenip oluşan boşluğun uygun görülen bir dolgu malzemesiyle doldurulmasıdır. Bu genellikle ışınla sertleşen bir dolgu malzemesi ya da amalgamdır. Dolgu yapılmazsa çürük derinleşir, dişin içinde pulpa (dişözü) adı verilen ve dişe ait damar ve sinirleri içeren yumuşak dokuya ulaşır. Bu, şiddetli ağrı ve iltihap sürecinin başlaması demektir.
Porselen Kron ve Köprüler Neden Yapılmalıdır?
Dişte dolgu ile onarılamayacak kadar doku kaybı varsa, diş yapısında zayıflama, renk ve biçim bozuklukları ortaya çıktıysa, diş eksiklikleri sözkonusuysa doğal dişler anatomik yapılarına uygun olarak biçimlendirildikten sonra üstlerine, ölçüye göre hazırlanmış sabit kron ve köprüler uygulanır. Bunlar metal ya da zirkon destekli ya da tam seramik malzemeden yapılabilir. Diş eksikliği komşu dişlerden destek alınarak sabit köprü protezi ya da implant ile doldurulmazsa ağzın kapanış dengesi bozulur, dişler boşluğa doğru devrilir, çiğneme fonksiyonu bozulur. Bu durum hem çene ekleminin zorlanmasına, kalıcı hasara uğramasına, hem de kişinin sindirim sorunları yaşamasına neden olur.
Diş Beyazlatma (Bleaching) Nedir?
Dişlerimizde diştaşı temizliği ya da fırçalama ile giderilemeyecek renklenmeler oluşabilir. Renklenme; yaşlılık, boyayıcı gıdalar ve çay, kahve gibi içecekler, sigara kullanımı, bazı ilaçlar gibi çeşitli nedenlere bağlı olabilir. Beyazlatma özel bir beyazlatıcı jel kullanılarak diş renginin açılması işlemidir.
Beyazlatma Nasıl Yapılır?
Hekimin ağızdan aldığı ölçü ile şeffaf, yumuşak, lastik bir kalıp hazırlanır. Hasta bu kişiye özel kalıba hekimin uygun gördüğü beyazlatıcı ilacı önerilen miktarda koyarak, gece uykusu sırasında ağzına takar. Tedavi süresi 7-14 gün kadardır.
Beyazlatma Herkese Uygulanabilir mi?
Hayır. Diş yapısındaki aşırı zedelenmeler, çatlaklar ve başka kişiye özgü nedenlerle herkeste uygulanamaz. Ayrıca, beyazlatmadan önce ağızda yapılması gereken dolgu, kaplama, temizlik gibi bütün işlemler bitirilmiş olmalıdır.
Beyazlatma İşlemi Zor ve Zahmetli midir?
Hayır. Ağız sağlığı teknolojisindeki ilerleme sayesinde dişleriniz çok kısa sürede, güvenli, etkin olarak beyazlatılabilmektedir.
Beyazlatma Güvenli midir?
Evet. Yapılan araştırmalara göre; hekim gözetiminde yapılan beyazlatma işlemi, son derece etkin ve güvenlidir.
Uygulama Süresi Ne Kadardır?
Genelde ilk uygulamada beyazlama başlar. Ancak, ideal beyazlık için uygulamanın 10-14 gün sürdürülmesi gerekir.
Dişler Beyazladıktan Sonra Eski Haline Döner mi?
Dişler her zaman için eskisinden beyaz olacaktır. Ancak hastanın alışkanlıkları ve ağız bakımına bağlı olarak yılda 1-2 kez pekiştirme tedavisi gerekebilir.
Özetle Bu Tedavinin Başarılı Olabilmesi İçin Neler Önemlidir?
Kullanılan ilacın markası ve içeriği, bu işlemin deneyimli bir hekim denetiminde yapılması, ilacın kullanılma şekli ve süresi.
Tedavi Sırasında Nelere Katlanmak Zorunda Kalacağım?
Eğer sigara tiryakisi iseniz, işlem süresince sigara içmemeniz gerekir. Ayrıca tedavinin bitmesi ile ortadan kalkacak olan, geçici bir soğuk-sıcak hassasiyeti yaşayabilirsiniz.