Uzm.Psikolog Çağla Tuğba Dortluoğlu

Web Site:www.ozelegitimdanismani.com
Ofis Adı:Adım Psikoloji Dil Ve Konuşma Merkezi
Ofis Telefon:0(216) 386 70 92
Ofis Adresi: No: K. 34734, Kozyatağı Mahallesi, İnönü Caddesi No:3 D.11, 34744 Kadıköy/İstanbul

Hakkında Yapılan Yorumlar

Adınız:
Yorumunuz:

Uzm.Psikolog Çağla Tuğba Dortluoğlu Hakkında

Maltepe Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden (Burslu) fakülte 3.sü olarak lisans derecesini almıştır. Warsaw School of Social Psychology’de (SWPS) bir dönem eğitim görmüştür. Maltepe Üniversitesi Klinik Psikoloji Master Programını (Burslu) derece ile bitirmiştir (Tez Konusu: “7-10 Yaş Arasındaki Hafif Düzeyde Zihinsel Geriliği Olan Çocuklarda Sözel Zeka, Anne-Baba Tutumları ve Davranışsal Dinamikler Arasındaki İlişkilerin İncelenmesi”dir).

MBH International’da Eğitim Sorumlusu olarak görev yapmıştır. 10 ay süreyle de özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinde çalışmıştır. Çapa Tıp Fakültesi Psikoloji Laboratuarında 2 yıl süreyle Volonter olarak çalışmıştır; bu süre zarfında Çapa’da Rorschach ve Objektif Testler Eğitimi almıştır. Prof. Dr. Mehmet Sungur’dan aldığı “Depresyon ve Anksiyete Bozukluklarında Kognitif Davranışçı Terapi Eğitimi”ni tamamlamıştır.

Prof.Dr. Mücahit Öztürk’ten “Çocuk ve Ergenlik Dönemi Ruh Sağlığı Eğitimi” ni ve Uzm. Dan. Psk. Filiz Çetin’den Çocuk Merkezli Oyun Terapisi Eğitimini almıştır.  2006 yılından beri Psikolojik Danışmanlık Merkezlerinde Çocuk Psikoloğu olarak çalışmaktadır. Özellikle çocuklara objektif ve projektif testler uygulamakta, çocuk ve ergen danışmanlığı yapmaktadır. "İş ve Özel Yaşama Psikolojik Bakışlar” (Epsilon, 2008) isimli kitapta “Uyku ve Uyku Bozuklukları Bağlamında Performans ve Motivasyon” isimli bölümü ve “Okul Öncesi Çocuk Ve…” (Nobel, 2011 isimli kitapta “Okul Öncesi Çocuk ve Öğrenme Güçlüğü” isimli bölümü yer almıştır.

Halen Duru Psikolojik Danışmanlık ve Royal Psikolojik Danışmanlık bünyesinde çocuk ve ergen danışmanlığı yapmakta, Türkiye Hastanesi’nde danışanlarını kabul etmekte, özel bir anaokuluna ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarına özellikle çocuk psikolojisi ve aile dinamikleri konularında danışmanlık yapmakta ve seminerler vermektedir. Kurucusu olduğu www.ozelegitimdanismani.com  'da, www.onceanneyim.com  ve www.bebekrehberim.com adlı sitede düzenli olarak yazı yazmaktadır. Ayrıca her ay www.biaile.com adlı sitede “Dikkat Ergen Var!” adlı köşesinde yazılarını yazmaktadır.

Çalışma Alanları

Çocuk ve Ergenler (0-18 Yaş):
Çocuklarda Davranış Problemleri,
Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu,
Öğrenme Bozukluğu,
Davranım Bozuklukları
Ergenlik Problemleri,
Sınav Kaygısı ve Ders Çalışma
Uyku Bozuklukları (insomnia, hipersomnia)

Uyguladığı Testler

*WISC-R