Yemediğimiz Yerleri Daha Faydalıymış

Tüm yiyecekleri tamamen yiyemiyoruz. Yiyeceklerin tüketilmeyen kabuklarının, çekirdeklerinin tamamen çöp olmadığını biliyor musunuz? İşte artık yiyecek parçalarının şaşırtıcı kullanımları!

Karpuz kabuğu seks hayatınızı canlandırıyor: Karpuz kabuğunda bulunan sitrülin, vücut tarafından kan dolaşımını hızlandıran ve kan damarlarını rahatlatan bir amino aside dönüştürülüyor.


Muz kabuğunın içini sivrisinek ısırıklarına sürdüğünüzde, kaşıntısını ve şişkinliğini alıyor. Akneleri ve nasırları geçirmek üzere de kullanılıyor. Hatta, muz kabuğuyla ovulduğunda diz ağrılarının hafiflemesi sağlanabiliyor.

Soğanın etrafındaki inceck kabuklar kersetin gibi besin maddeleri bakımından oldukça zengin. Kersetin maddesi, kan şekerini düşüren, damar tıkanıklığını önleyen ve iltihaplanmayı azaltan bir bitki pigmenti.

Akdeniz mutfağında geniş yer kaplayan pazı yapraklarının kullanılmayan sapları bağışıklık sisteminizi güçlendiriyor.

Soyduğunuz patateslerin kabuklarının gizli bir yaşlanma karşıtı silah olduğunu biliyor muydunuz? Patates, göz altlarınızdaki inatçı mor halkaların ve koyu gölgelerin aydınlanmasına yardımcı olacak. Patatesin içeriğindeki katekolaz enzimi cilt rengini aydınlatıcı özelliğe sahiptir.

A,C,E vitaminleri, cilt temizleyici retinoik asit ve cilt yatıştırıcı çinko bakımından oldukça zengin bir içeriğe sahip olan balkabağından muhteşem bir maske yapabilirsiniz.

Mutfağın bir köşesinde unuttuğunuz ve tarihi geçen zeytin yağını yemeklere kullanmak yerine makyaj temizleyici olarak değerlendirebilirsiniz. Zeytinyağını sıkışan farmuarlara, gıcırdayan kapılara sürebilir ve bir pamuk yardımıyla cildinize uygulayabilirsiniz.

Yumuşaklığını koruyan ama bayat ekmekleri kullanarak kir ve lekeleri silebilirsiniz. Duvarınızdaki lekeyi önce bir bezle silin ve üzerinden bayat ekmekle 2. kez geçin. Ekmeğin süngerimsi yapısı tüm lekeleri çıkarmaya aday.

İlgili Sağlık Konuları