Antep Fıstığı Yemek İçin Nedenler

Uzmanlar, antep fıstığının şeker hastalığı da dahil olmak üzere birçok hastalığa iyi geldiğini açıkladı.

 Adını, ülkemizde en çok yetiştiği yer olan Gaziantep'ten alan, antep fıstığı ağacının, yağlı ve ince kabuklu yemişine denir. Besin değerleri ve kalorisi yüksek bir besin olan Antep fıstığı, bol miktarda protein ve mineral barındırır.


-Günde 10-12 adet yenilen iç antep fıstığı,vücudun günlük yağ ihtiyacını karşılayabilmektedir.

-Antep fıstığında kolestrol yoktur. Kandaki kolesterol seviyesini düşürür. Koroner kalp hastalığının riskini azaltır.

-100 g antep fıstığı, vücudun günlük protein,vitamin B1 ve fosfor ihtiyacının %35''ini karşılayabilmektedir.
  
-Antep fıstığı protein yönünden 2 kat, fosfor yönünden 4 kat sığır etinden daha üstündür.
  
-Vitamin E, B ve C kompleksince zengindir.
  
-Antep fıstığı şeker hastalığında kullanılabilir.

-100 g antep fıstığında 4.0 g posa bulunur. Posa miktarı yönünden pirinç, patates ve buğdaydan (0.3 g) daha üstündür.

-İnce bağırsakta glikoz emilimini azaltır ve kan şekerinin yükselmesini önler.

-Yapısındaki lipitlerin çoğunluğu monounsature yağ asiti içerdiğinden (35 g), kan şekerini yükseltme (Glisemik indx) yönünden buğdaydan daha az riske sahiptir.

İlgili Sağlık Konuları